ΕΑΤ Αλέξανδρος
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Ο ΕΑΤ Αλέξανδρος έχει το μεγαλύτερο τμήμα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων στη Θεσσαλονίκη. Ο τελευταίος ενήλικας που έμαθε να κολυμπάει μαζί μας ξεκίνησε την προσπάθεια στα 57 του, ενώ για την τελευταία ενήλικα δεν θα αναφέρουμε ηλικία γιατί είναι γυναίκα. Πολλοί από τους αθλητές της ομάδας που έμαθαν φέτος να κολυμπάνε στην παρέα μας, θα λάβουν μέρος την επόμενη εβδομάδα και στους αγώνες Masters που θα πραγματοποιηθούν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο. Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθει κάποιος να κολυμπάει και ακόμα περισσότερο για να ξεκινήσει να γυμνάζεται. Το τμήμα εκμάθησης ενηλίκων λειτουργεί καθημερινά το πρωί 07.00-10.00 στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο εκτός Τρίτης. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη σελίδα μας ή τηλεφωνικά με το Κο Καλαβρέζο Φίλιππo 6979335185.
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
ΕΑΤ Αλέξανδρος
Η ομάδα μας θα συμμετάσχει και φέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Masters.Στην Τρίπολη, διεξάγεται το ερχόμενο τριήμερο (18-20/9) το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης των Βετεράνων (Masters), με τη συμμετοχή 140 αθλητών / τριών από 33 συνολικά συλλόγους. Οι αγώνες γίνονται σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρίπολης και τον ΚΟΑ Τρίπολης. Οι ώρες έναρξης τους, την Παρασκευή (18/9) 17.00 και το Σαββατοκύριακο (19-20/9) 09.00 και 17.00.
Κολύμβηση στην Θεσσαλονίκη

Η κολύμβηση είναι ένα εντυπωσιακό κορυφαίο ολυμπιακό άθλημα, με πολλαπλά οφέλη στη σωματική και ψυχολογική υγεία τα οποία και δικαιολογούν την προτίμηση που της δείχνουν παιδιά και γονείς σε όλο τον κόσμο! Τα οφέλη που αποφέρει η ενασχόληση με την κολύμβηση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία είναι πολλά και τεκμηριωμένα.

Η κολύμβηση έχει το μεγάλο πλεονέκτημα πως δεν καταπονεί καθόλου το σκελετικό σύστημα του οργανισμού. Η αυξημένη μυϊκή τόνωση και δύναμη. Αυξημένη ευκαμψία και ελαστικότητα. Η βοήθεια στην καρδιακή υγεία. Η καταπολέμηση του άσθματος. Μειώνει τη χοληστερίνη. Καταπολεμά το άγχος και προσφέρει θετική ενέργεια. Πιθανότητες για επιμήκυνση της ζωής. Η κολύμβηση γυμνάζει το μεγαλύτερο μέρος του μυϊκού συστήματος καθώς το νερό δημιουργεί ιδανική αντίσταση. Η κίνηση των χεριών ενεργοποιεί τους μυς του στήθος, των ώμων και της πλάτης ενώ η κίνηση των ποδιών τους τετρακέφαλους και τους οπίσθιους μηριαίους, τους γλουτιαίους και τους μυς της γάμπας. Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της κολύμβησης για τους ενήλικες είναι ότι ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες τραυματισμού κατά την άσκηση.

Ομοσπονδίες που ΑΕΤ Αλέξανδρος είναι μέλος. Το σωματείο Κολυμβητική ΚΟΕ Κολυμβητική masters τεχνική κολύμβηση. ΕΟΜΟΠ ελληνική ομοσπονδία μοντέρνου πένταθλου μοντέρνο πένταθλο και τρίαθλο.
©  Copyright EAT ALEXANDROS
Phone
Τηλέφωνο
Τηλέφωνο Επικοινωνίας
+306979335185
E mail
Email
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο
eatalexandros@gmail.com
Ο απόλυτος συνεργάτης για τη δημιουργία εκπληκτικών ιστότοπων!
Διαφήμιση
ΚΕΠ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ